IKAF  - Shoqatë profesionale për certifikimin e kontabilisve dhe auditorëve

IKAF - Instituti per Kontabilitet I Auditim I Financa

9 Prill – Dita e Kushtetutës së Kosovës

Urimi nga Drejtori Ekzekutiv, 


z. Bujar KRASNIQITë nderuar antarë dhe qytetarë të Kosovës,


Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës 9 Prilli, është ndër momentet historike më të rëndësishme të shtetit demokratik të Kosovës.


Këtë ditë e presim dhe e festojmë me krenari legjitime, sepse ky dokument i lartë juridik është kurorëzim i përpjekjeve shekullore të Kosovës për t’u bërë entitet i barabartë me kombet e lira dhe sovrane.


Ky përvjetor i Kushtetutës, ashtu si përvjetori i Pavarësisë, janë data të thellimit të lirisë, të zgjerimit të demokracisë, të rritjes së tolerancës, emancipimit dhe zhvillimit të përgjithshëm të shoqërisë sonë. Këtë përvjetor e presim me perspektivë të qartë euroatlantike, me shpresën që së bashku do të forcojmë konceptin e shtetit ku do të sundoj ligji dhë fryma kushtetutese, duke kujtuar me respektin më të lartë të gjitha përpjekjet e popullit shqiptar që ka kaluar në këtë rrugë të mundimshme.


Urime Dita e Kushtetutës, për ju të nderuar antarë/ bashkpunëtorë të Institutit dhe për të gjithë popullin e Kosovës.


Në emër të Institutit KAF urojë që shteti ynë të dal nga kriza globale, dhe të vazhdojë të reagoj ndaj krizës, duke kombinuar rezistencën ndaj pasojave me shfrytëzimin e oportuniteteve, duke uruar që shteti të rritet dhe të forcohet çdo ditë e më tepër.Sinqerisht,

Bujar KRASNIQI


Instituti KAF 
Uron të gjithë besimtarëve Katolik, kudo që ndodhen,
GËZUAR FESTËN E PASHKËVE!

Në këtë ditë të shenjtë të Pashkëve ju urojm secilit prej jush dhe familjeve tuaja dashuri, lumturi, paqe, miqësi, kthjelltësi. 

Sinqerisht uron, 
Stafi i Institutit KAF.

KOMUNIKATË PËR MEDIA – INSTITUTI KAF, përfundoi seminarin dy ditor.


Prishtinë, 26 Mars 2015


Instituti KAF, përmbylli me sukses edhe sesionin e dytë të seminarit "Raportimi Vjetor dhe Pasqyrat Financiare sipas KKRF- së.
Gjatë seminarit u shpjegua deklarimi i Pasqyrave Financiare, struktura dhe përmbajtja e tyre sipas Ligjit Nr.04/L-014 dhe UA Nr. 2/ 2013/MF, duke ju ofruar pjesëmarrësve edhe shembujë praktikë.


Seminarin e udhëheqi z.Faruk Prebeza ndërsa, pjesëmarrës në panel ishin Drejori Ekzekutiv i Institutit z.Bujar Krasniqi dhe z.Sami Salihu ligjërues në Institut, ku pjesëmarrësit patën mundësi që të parashtrojnë pyetje dhe të marrin përgjigje direkte.


Edhe Sesioni i dytë i seminarit “Raportimi Vjetor dhe Pasqyrat Financiare sipas KKRF-së përfundoi me sukses, ku pjesëmarja e të interesuarve ishte mjaftë e lartë.


Gjatë sesionit të dytë të seminarit, pjesëmarrësit parashtruan pyetje të ndryshme, lidhur me temat e prezantuara, si dhe pyetje të tjera lidhur me Legjislacionin aktual, ku interaktivitetit i pjesëmarrësve ishte në nivel të lartë.


Materiali i prezantuar në seminarë, është në dispozicion të antarëve dhe të të gjithë pjesëmarrësve që ishin të pranishëm.


Institutit KAF, shpreh falenerimet e sinqerta për pjesëmarrjen tuaj në seminarin dy ditor:

“Raportimi Vjetor dhe Pasqyrat financiare sipas ATK- së & KKRF- së.


KOMUNIKATË PËR MEDIA – INSTITUTI KAF, realizoi Seminarin me antarët dhe të interesuarit tjerë, 


Prishtinë, 25 Mars 2015


Instituti KAF, përmbylli me sukses sesionin e parë të seminarit "Raportimi Vjetor dhe Pasqyrat Financiare sipas ATK- së.Temat të cilat u prezantuan në sesionin e parë të  këtij seminari, ishin:


 • Deklarimi Vjetor nga Bizneset Individuale – PD
 • Deklarimi Vjetor nga Korporatat – CD
 • Deklarimi Vjetor nga Ortakëritë – DO
 • Raportimi i blerjeve mbi 500 €
 • Tatimi i Mbajtur në Burim
 • Lehtësitë në deklarimin dhe pagesën e tatimeve – Sistemi i Ri Elektronik – EDI.


Qëllimi i mbajtjes së këtij seminari ishte prezantimi i mënyrës së deklarimit vjetor para antarëve të Institutit duke ju ofruar këshilla dhe lehtësira gjatë finalizimit të Raporteve Financiare si dhe deklarimin e tyre. .


Gjatë sesionit të parë të këtij seminari, pjesëmarrësit parashtruan pyetje të ndryshme, lidhur me temat e prezantuara, si dhe pyetje të tjera lidhur me Legjislacionin Tatimor. Për të gjitha pyetjet e parashtruara nga pjesëmarrësit, janë ofruar përgjigje adekuate.  Seminarin e udhëheqi z.Sami Salihu.


Në këtë seminarë numri i të interesuarve ishte mjaft i lartë.  


Materiali i prezantuar në seminarë, është në dispozicion të antarëve dhe të të gjithë pjesëmarrësve që ishin të pranishëm.


Sesioni i dytë i seminarit "Raportimi Vjetor dhe Pasqyrat Financiare sipas KKRF- së"

26.03.2015, Ora, 17:00.


Instituti KAF organizon SEMINAR dy ditor me temën: 
Raportimi Vjetor dhe Pasqyrat Financiare, sipas ATK-së dhe KKRF-së. 
25 & 26 Mars 2015

S E S I O N I 1

ATK - Administrata Tatimore e Kosovës

 • Deklarimi Vjetor nga Bizneset Individuale – PD;
 • Deklarimi Vjetor nga Korporata – CD;
 • Deklarimi Vjetor nga Ortakëritë – DO;
 • Shembuj praktikë të raportimeve online;
 • Diskutime dhe pyetje të hapura.


S E S I O N I 2

KKRF - Këshilli i Kosovës për Raportim Financiar

 • Deklarimi i Pasqyrave Financiare, struktura dhe përmbajtja e tyre sipas Ligjit Nr.04/L-014 dhe UA Nr. 2/ 2013/MF;
 • Shembujë praktikë;
 • Diskutime dhe pyetje të hapura.


Të drejtë pjesëmarrje kanë:

 • Antarët e Institutit KAF – pjesëmarrja pa pagesë;
 • Kompani të ndryshme individuale, SH.P.K, apo korporata;
 • OJQ – të
 • Kontabilistë, dhe të tjerë.
 • Pjesëmarrja për jo antarë është me pagesë, në vlerë prej 55 Euro.


Pagesa bëhet në TEB:  20-20-0000754204-85

Përshkrimi i pagesës: Seminar me 25-26 Mars


Kur mbahet Seminari: 25 & 26 Mars 2015

Vendi: Kolegji Globus, Rr.Bedri Pejani Nr.1 - Prishtinë (përballë hyrjes kryesore të Qeverisë së Kosovës) 

Ora: 17:00 – 19:30


Rezervimet, zgjasin deri më 24 Mars 2015, por vendet janë të limituara! Ne nuk ju garantojmë që çdo regjistrues i ri pas kësaj date mund të marrë pjesë. Prandaj, aplikoni dhe rezervoni vendin sa më parë duke plotësuar formën poshtë lajmit apo duke na kontaktuar në Tel: 038 220 608│Mob: 044 118 346 ose Email: trajnimikaf@gmail.com.


 Forma e aplikimit për pjesëmarrje në seminarin 
 "Raportimi Vjetor i Pasqyrave Financiare sipas ATK-së & KKRF-së"

Rezervimi i juaj online u dergua ne administraten e Institutit KAF.

Kushtet e rezervimit:
- Per antaret e IKAF-it, rezervimi tanime eshte bere, nese keni aplikuar me se largu me daten 24.03.2015

- Per jo-antaret, rezervimi quhet i plote, nese keni aplikuar me se largu me daten 24.03.2015, si dhe nese do te beni pagesen ne vlere prej 55.00 euro.

Pagesa bëhet në TEB: 20-20-0000754204-85
Përshkrimi i pagesës: Seminar me 25-26 Mars

KONTAKTI PER DETALE:
M: +377(0)44 118 346
T: +381(0)38 220 608
E-mail: trajnimikaf@gmail.com
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Instituti KAF shpall konkurs për regjistrim -  Afati Shkurt 2015


Të interesuarit mund të aplikojne deri me datë 13 shkurt 2015.

Pë më shumë informata ju lutem klikoni në këtë link

Orari i provimeve per modulet :
F3 Kontabiliteti Financiar dhe F2 Kontabiliteti Menaxherial

 

Ju njoftojmë se IKAF  ka publikuar orarin e provimeve per modulin F3 Kontabiliteti Financiar dhe F2 Kontabiliteti Menaxherial. Provimet do të mbahen ne objektin e Kolegjit Globus, Adresa: Bedri Pejani, Prishtine (perballe hyrjes kryesore te nderteses se Qeverise se Kosoves).


Për më shumë detaje, ju lutem klikoni ketu

IKAF i licensuar nga Këshilli i Kosovës për Raportim Financiar.

Vendimi nr. 43/2013,  datë 24.04.2013.

Për më tepër shiko fajllin: Pdf file


 • Niveli i parë - Teknik i Kontabilitetit
 • Niveli i dytë - Kontabilist i Certifikuar
 • Niveli i tretë - Auditor i Certifikuar

APLIKO  ONLINE PER CERTIFIKIM

Rezervimi i juaj online u dergua ne administraten e Institutit KAF (emailin: ikaffllanza@gmail.com) dhe brenda 24 oreve do te merrni pergjigje nga administrata e Institutit KAF.

NA KONTAKTONI
M: +377(0)44 118 346
T: +381(0)38 220 608
E-mail: ikaffllanza@gmail.com
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Newest Members

Konkursi për regjistrim - video